7 na N1: Zimsko proljeće, vukovi, ljevica i Konaković

Vijesti 24. mar 201812:56 > 12:58
N1

Večeras gledajte 7NAN1, emisiju posvećenu događajima koji su obilježili sedmicu na isteku.

Iz sadržaja izdvajamo:

Zimsko proljeće nastupilo u BIH. Vodostaji rijeka na historijskom maksimumu, poplave zaprijetile naseljima. Snijeg je i ove sedmice iznenadio u proljeće, i ponovno zimske službe koje su zapele u proljetnom snu.

U BiH su ove sedmice stigli i vukovi, ovaj put ruski. Za jedne bajkeri, za druge opasni ultranacionalisti. Ušli bez zaustavljanja i provozali se.

Je li Bosna i Hercegovina tačka gdje se sudaraju interesi velikih sila? Da li preko RS-e, Rusija blokira ulazak regiona u Nato?

U fokusu ove sedmice ljevica ili stranke s građanskom orentacijom. Od ujedinjenja za sada nema ništa, dok se prepucavanja po medijima nastavljaju..ko je veći patriota, socijaldemokrata i demokrata?

Elmedin Konaković smijenjen s pozicije premijera KS. Kada će biti imenovan novi premijer, nije poznato. No zato je promovisana još jedna nova politička snaga, ovaj put Narod i pravda u koju, kako kaže Konaković, isključivo ulazi da bi zaštitio interes naroda.

A kako se doista štiti narodni interes najbolje je pokazao Kanađanin, rodom iz Bosne i Hercegovine, koji je testamentom ostavio milion konvertibilnih maraka za tri narodne kuhinje u BiH. Njegovo ime je Agan Hodžić. Hvala mu.

Emisiju 7NAN1 gledate svake subote od 20 sati i reprizno nedjeljom od 20. Uređuje i vodi Tina Jelin-Dizdar.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.