Osnivačka skupština PDA u Tuzli, prisutan i Mirsad Kukić

Vijesti 24. mar 201817:22 > 17:24
N1

U velikoj sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli danas je održana osnivačka Skupština Pokreta demokratske akcije.

Skupu je prisustvovao i donedavni predsjednik Kantonalnog odbora SDA TK, Mirsad Kukić, koji je isključen iz Stranke demokratske akcije.

Pored njega su bili i premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović, ministar MUP-a TK Husein Topčagić, Azmir Husić…

Dvorana u kojoj se održava Skupština nije mogla primiti sve zainteresovane, tako da je veliki broj simpatizera novoosnovane stranke ostao ispred ulaza.

Kako javlja reporterka N1 televizije Nataša Tadić na početku skupa su se mogle čuti poruke da je “ovo istorijski trenutak za Tuzlanski kanton, ali i za cijelu BiH, te da je Stranka demokratske akcije (SDA) iznevjerila ideju Alije Izetbegovića”.

Kako je poručeno s ovog skupa, politika stranke neće biti osvetnička, a najavljeno je da će njegovati ideje Alije Izetbegovića i Sulejmana Tihića koje su, tvrde članovi novoosnovane stranke, izgubljene u SDA. Rečeno je i da se radi o partiji centra koja je otvorena za sve zainteresirane domoljube.

Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Senad Alić kazao je da je PDA osnovana s ciljem zaštite povjerenja građana te zaštite lokalne zajednice i privrede ovog kantona, ali i cijele države. Na osnivačkoj skupštini usvojen je Statut i program rada PDA te su imenovani i članovi radnih grupa, ali još nije poznato ko će biti predsjednik PDA.

N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.