Banjalučani istrajni: Pravda za Davida

Vijesti 27. mar 201819:01 > 19:12
N1

Nekoliko stotina građana Banje Luke okupilo se i večeras na glavnom trgu na skupu na kojem traže da se utvrde sve okolnosti smrti Davida Dragičevića.

Otac ovog 21-godišnjeg mladića, čiji nestanak je prijavljen 18. marta, a njegovo beživotno tijelo je pronađeno 24. marta na ušću Crkvine u Vrbas u Banjoj Luci, večeras je rekao okupljenim građanima da su ga posjetili entitetski predsjednik Milorad Dodik i ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač, kojima je zahvalio jer su obećali dalju istragu smrti njegovog sina.

“Krećemo od početka. Krivci se moraju pronaći i privesti pravdi. Sto posto sam siguran da se moje dijete nije ubilo”, rekao je Davor Dragičević, koji večeras nije davao izjave za medije.

Nakon posjete Davoru Dragičeviću, Dodik je najavio da je biti ponovljena obdukcija te urađena ekspertiza s novim ljudima koji će raditi na ovom slučaju. Dok policija tvrdi da se radi o zadesnoj smrti, Davidovi roditelji vjeruju da je ubijen.  

Na sinoćnjem mirnom okupljanju, kao i večeras, paljene su svijeće i ostavljeno cvijeće u znak sjećanja na ovog mladića.  

Prisutni građani su držali transparent “Pravda za Davida – Stop nekažnjem ubistvima u Banjaluci”. Okupljanja su inicirana putem društvenih mreža. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.