Hotić: Kamo sreće da se otrijezni, pa da prizna odgovornost

Vijesti 29. mar 201811:34 > 11:34
N1

Predstavnica Udruženja Majke Srebrenice Kada Hotić danas je imala verbalni incident sa Vojislavom Šešeljom ispred zgrade Višeg suda u Beogradu.

“Kamo sreće da se otrijezni, pa da prizna odgovornost, da kaže motive zašto je to tako. Ovo je čista laž što on govori”, rekla je Hotić.

“Ja sam ovdje danas da prisustvujem suđenju za zločin u Kravici, u tom hangaru gdje mi je brat ubijen i to mu je odsječena glava i smrskane kosti bez tragova metaka. Nenaoružane ljude uvesti.. i petorica mogu pobiti”, izjavila je Hotić.

“Ako je bio tu i on je činio taj zločin. Mi imamo svjedoke. Tužioci imaju čime potprijepiti, niko ne izmišlja. Kamo sreće da ja lažem, ja bih imala bih sina, muža, braću i rodbinu. Valjda su ljudi stručnjaci dokazali da je bio genocid. Bio je genocid i u drugim mjestima.”

Suđenje osmorici pripadnika Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske za ubistvo više stotina Bošnjaka u julu 1995. godine u selu Kravica kraj Srebrenice odloženo je danas u Beogradu zbog odsustva prvooptuženog Nedeljka Milidragovića.

Za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u saizvršilaštvu optuženi su Nedeljko Milidragović, Aleksa Golijanin, Milivoje Batinica, Dragomir Parović, Aleksandar Dačević, Boro Miletić, Jovan Petrović i Vidoslav Vasić.

Prema optužnici, oni su s nepoznatim pripadnicima Specijalne brigade Republike Srpske, u halama Zemljoradničke zadruge i oko njih, u selu Kravica, u julu 1995. godine, učestvovali u ubistvu više stotina Bošnjaka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.