Radnici Aide odlučili prespavati u fabrici

Vijesti 11. feb 201517:27 > 19:24
N1

Radnici Fabrike obuća Aida iz Tuzle večeras će prenoćiti u fabrici, a dan iza njih je bio buran. Jutros su izbacili direktora iz prostorija fabrike, zatim su otišli pred Skupštinu TK gdje su se sukobili sa policijom.

Tom prilikom su povrijeđene dvije radnice. Nakon dvosatnog razgovora sa predstavnicima skupštine, nikakav dogovor nije postignut.

Nemam riječi. Vjerujte da ne mogu da pričam da sam ogorčena. Zar ja da doživim ovo u svojoj karijeri. Nemam riječi. Tražimo samo svoje, uvezivanje staža i materijalno zbrinjavanje. Ja sam ugruhana od policije“, rekla je Vahida Kuljaninović, radnica „Aide“.

Odlučili su noć provesti u fabrici, a rano ujutru će krenuti prema zgradi Vlade TK. Iz Skupštine TK radnicima je poručeno da sačekaju formiranje nove Vlade. Također su dali obećanje da će naći način da im uvežu staž.

Vlasnik Aide je Vlada tuzlanskog kantona 100%. Mi smo tražili, ako nema posla, materijalno zbrinjavanje. Od nečega moramo da žIvimo. To im mora biti jasno“, kazao je Hasan Užičanin, radnik “Aide”.

N1
N1
N1
N1
N1
N1

No, nikakva obećanja nisu bila dovoljna da bi spriječila radnike da odustanu od spavanja u pogonima fabrike.

Više pogledajte u prilogu Nataše Tadić, reporterke N1 televizije.