Poruka oca Davida Dragičevića građanima Banjaluke

Vijesti 02. apr 201817:21 > 19:15
N1

Roditelji preminulog mladića Davida Dragičevića obavijestili su javnost da su saslušani u Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci, 30. marta. Vjeruju da će se istragu u Tužilaštvu voditi profesionalno, te pozivaju sve građane da ubuduće ne komentarišu slučaj putem društvenih mreža.

Otkad je nestao 18.marta, ali posebno od momenta kada je smrt Davida Dragičevića okarakterisana kao zadesna, ili slučajna, a utopljeni mladić kao pljačkaš, banjalučka javnost bruji o slučaju. Policija ipak nakon prvobitnih zaključaka, dosta opreznija.

Direktor policije RS Darko Ćulum, kaže sve je na Tužilaštvu, a ako bude trebalo na raspolaganje će im staviti i 500 policijaca.

“Ja sam razgovarao i u kontaktu sam s tužiocem, ako treba 100, 200, 300, 500 policajaca da ću dati, da se ovo rasvijetli do kraja”, poručuje Ćulum.

Ćulum navodi da ne zna da li se David poznavao sa vlasnicima kuće koju je navodno opljačkao, ali zna da su oni saslušani tri puta. Istraga se vodi u javnosti i na društvenim mrežama. Grupa Pravda za Davida premašila je 40.000 pratilaca. Saopštenje u kojem roditelji pozivaju članove grupe, građane i javnost da ne komentarišu slučaj, ne znači, kažu, da odustaju od istine.

“Nemam ni jedan zvanični izvještaj. Ni smrtovnicu, umrlicu, ni nalaz obdukcije, nemam ništa. Očekujem da makar u ovoj sedmici budu neki rezultati, da bar našeg sina upokojimo”, kaže Davor Dragičević, otac stradalog Davida.

Uprkos svemu bezbjednosna situacija je zadovoljavajuća, kažu čelnici MUP-a. Podsjećaju da je broj razbojništava u RS šest slučajeva na 100.000 stanovnika, dok je navode u Evropi čak 40.

“Naši građani mogu da vide da je stanje na zadovoljavajućem nivou što se tiče bezbjednosti, trudimo se da to tako i ostane”, ističe Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS.

Napad ručnim raketnim bacačom, zoljom, na zgradu koncerna Agram u Banjaluci još se istražuje. Direktor policije RS kaže da “neki koriste određene incidente da bi prikazali da je narušena bezbjednost”.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.