MUP KS: Izvještaj o napadu u Cestama Federacije

Vijesti 03. apr 201809:47 > 10:00
N1/Ilustracija

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopćilo je danas da je jučer u centru Sarajeva došlo do napada nožem na dvije osobe.

Kako piše u izvještaju MUP-a, jučer u 11,15 sati, Druga policijska uprava obaviještena je da su u ulici Terezije, općina Centar Sarajevo, u prostorijama JP Ceste Federacije Bosne i Hercegovine, nepoznata lica napala i povrijedila dvije osobe.

Izlaskom na mjesto događaja, policijski službenici su konstatovali da je fizički napadnut i povrijeđen T.D., rođen 1954.godine, nastanjen u Sarajevu, a ljekarska pomoć mu je ukazana u Općoj bolnici Prim. dr. Abdulah Nakaš u Sarajevu, gdje su ljekari konstatovali teške tjelesne povrede. On je prevežen je na Kliniku za maksilofacijalnu hirurgiju KCU u Sarajevu, gdje je zadržan na daljem liječenju.

Također, prilikom navedenog događaja, ubodom oštrim predmetom je provrijeđen i S.E., rođen 1980. godine, nastanjen u Sarajevu, a ljekarska pomoć mu je ukazana u Općoj bolnici Prim. dr. Abdulah Nakaš, gdje je zadržan na opservaciji.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja, kao i pronalasku izvršioca čiji identitet je poznat policijskim službenicima.

Prema operativnim saznanjima kojima raspolažemo, poslovanje JP Ceste F BiH, ne može se dovesti u vezu sa pomenutim događajem, saopćeno je iz MUP-a danas.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.