Američka trgovačka komora u BiH: Završen seminar u Banjaluci

Vijesti 03. apr 201814:50 > 15:02
N1

Dodjelom sertifikata završen je dvodnevni seminar koji su u Banjaluci organizovali Američka trgovačka komora u BiH, u saradnji sa svojim članicama kompanijama „Telemach“ d.o.o i „LINK Group“ d.o.o (ITAcademy) i partnerom projekta, Inkubatorom društvenih inovacija „MUNJA” iz Sarajeva.

Sve zajedno sa web platformom „Hoću.ba“ i u sklopu projekta „Job Lab” koji ima za cilj edukaciju nezaposlenih osoba od 30 do 45 godina za sticanje IT vještina potrebnih za nalaženje posla.

Radionica u Banjaluci je održana za 24 nezaposlene osobe sa evidencije Zavoda za Zapošljavanje Republike Srpske. Realizator dvodnevne – edukacije je Inkubator društvenih inovacija „MUNJA” iz Sarajeva, odnosno veb platforma za bolju zaposlenost mladih pod nazivom Hoću.ba.

Radionice su za polaznike besplatne, a troškove programa, osvježenja i radnog materijala tokom realizacije radionica snosi organizator.
Ove kompanije prepoznale su značaj IT sektora, koji nudi mnogo poslovnih mogućnosti, ali i dobro radno okruženje i zaradu, saopćeno je iz Telemacha.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.