SBB: Najoštrije osuđujemo provocirajuće izjave Dodika

Vijesti 03. apr 201815:27 > 15:33
SBB

Povodom izjava predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u Beogradu da je "BiH propala država", reagovao je Savez za bolju budućnost (SBB).

“Savez za bolju budućnost (SBB) najoštrije osuđuje neodmjerene, tendenciozne i provocirajuće izjave Milorada Dodika date u Beogradu nakon razgovora s Predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, gdje je rekao da je ‘Bosna i Hercegovina raspala zemlja’. Podsjećamo i Dodika i sve druge jurišnike na državnost Bosne i Hercegovine da se ova zemlja, u svojih hiljadu godina ponosne historije, oduprla mnogo jačim napadima i napadačima nego je to Dodik i njegovi istočni sponzori”, navode iz SBB-a.

U saopštenju stoji da “sve blokade institucija u Bosni i Hercegovini već duži niz godina provode oni koji imaju ključne poluge vlasti, a to je među prvima Dodikov SNSD”.

“Time najveću štetu prave prije svega građanima entiteta Republika Srpska, a huškački nacionalizam i antidržavna histerija onemogućavaih da život Bošnjaka u ovom entitetu učine ravnopravnim, dostojanstvenim i održivim”, navode iz SBB-a.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.