Povrijeđeni uposlenik JP Ceste FBiH u teškom stanju

Vijesti 03. apr 201816:14 > 16:16
N1

Javno preduzeće Ceste Federacije BiH d.o.o. najstrožije je osudilo jučerašnji incident u kojem su teško povrijeđena dva njihova uposlenika.

JP Ceste FBiH podsjetili su kako je do incidenta došlo u ponedjeljak u prostorijama preduzeća u ulici Terezija 54 i istakli kako nije povezan sa njihovim poslovanjem.

”Transparentnost u radu i odnosu sa našim ciljnim javnostima i postupanje u skladu sa zakonom datim ovlastima i funkcijom JP Ceste FBiH su od primarnog značaja za nas te će tako ostati i ubuduće“, poručili su iz JP Ceste FBiH.

Osumnjičeni je ponedjeljak u 11.15 nanio fizičke povrede D. Treboviću, bivšem direktoru za pravne i ekonomske poslove u JP Ceste FBiH, trenutno angažiranom na poziciji stručnog saradnika za plan i analizu. Ljekarska pomoć mu je ukazana u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš“ gdje su konstatirane teške tjelesne povrede nakon čega je povrijeđeni prebačen na Maksilofacijalnu kliniku KCUS-a na daljnje liječenje.

Stanje povrijeđenog je i dalje teško i indicirana je potreba za operativnim zahvatom. Prilikom napada, u nastojanju da spriječi dalje eskaliranje sukoba, hladnim oružjem je povrijeđen i uposlenik E. Skenderagić koji je zadobio tri ubodne rane. Isti je također prebačen u Opću bolnicu “Prim. dr. Abdulah Nakaš“ gdje mu je ukazana neophodna pomoć i zadržan je na opservaciji, navodi se u saopćenju JP Ceste FBiH.

Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a KS o čemu je obaviješten i tužilac Kantonalnog tužilaštva KS.

Identitet napadača je utvrđen pomoću snimaka sa nadzornih kamera, a prema najnovijim informacijama, potraga za počiniteljem je u toku.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.