Članovi Predsjedništva primili delegaciju UO BHRT-a

Vijesti 03. apr 201820:50 > 20:52
Predsjedništvo BiH

Članovi Predsjedništva BiH primili su delegaciju Upravnog odbora BHRT-a. Razgovarano je o statusu i trenutnoj situaciji u Javnom RTV servisu BiH.

Upravni odbor je izvijestio članove Predsjedništva BiH o trenutnoj situaciji u Javnom servisu, s posebnim akcentom na finansijske probleme. Istaknuto je da se nepoštivanje Zakona o Javnom RTV servisu BiH negativno odražava na finansijsko poslovanje i status Javnog RTV servisa BiH.

Članovi Upravnog odbora su upoznali članove Predsjedništva BiH s budućim aktivnostima i planovima koji se odnose na novu organizaciju i multimedijalni koncept Javnog RTV servisa BiH.

Članovi Predsjedništva BiH iskazali su podršku profesionalnom radu i sistemskom rješenju u pogledu finansiranja Javnog RTV servisa BiH.

U ime Upravnog odbora BHRT-a sa članovima Predsjedništva BiH razgovarali su predsjedavajuća Odbora Dejana Radovanović-Šarenac, te članovi Zoran Krešić, Mufid Memija i Ljubomir Zuber.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.