Uhapšena jedna osoba zbog pokušaja ubistva u Cestama FBiH

Vijesti 04. apr 201810:09 > 10:12
ilustaracija

U utorak, 3. aprila u Sarajevu je uhapšen je F.K. iz Priboja zbog napada na dvije osobe u prostorijama JP Ceste Federacije BiH. On se tereti za krivično djelo pokušaj ubistva i nanošenje teških tjelesnih ozljeda, navod se u izvještaju MUP-a KS.

F.K. rođen 1992. godine je u ponedjeljak u 11.15 nanio fizičke povrede D. Treboviću, bivšem direktoru za pravne i ekonomske poslove u JP Ceste FBiH, trenutno angažiranom na poziciji stručnog saradnika za plan i analizu.

Ljekarska pomoć mu je ukazana u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš“ gdje su konstatirane teške tjelesne povrede nakon čega je povrijeđeni prebačen na Maksilofacijalnu kliniku KCUS-a na daljnje liječenje. U nastojanju da spriječi dalje eskaliranje sukoba, hladnim oružjem je povrijeđen i uposlenik E. Skenderagić koji je zadobio tri ubodne rane.

Osumnjičeni je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici Odjeljenja za krvne, seksualne delikte i ratne zločine, Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju pomenutih krivičnih djela.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.