Tri osobe uhapšene u Sarajevu

Vijesti 05. apr 201810:31 > 10:52
N1/Ilustracija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su jučer u glavnom gradu Bosne i Hercegovine tri osobe u akcijama zbog različitih krivičnih djela.

Kako piše u saopćenju MUP-a, policijski službenici Pete policijske uprave sinoć su u 19,25 sati lišili su slobode H.D., rođen 1985. godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ”posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”.

Sarajevska policija uhapsila je jučer u 13 sati osobu inicijala M.A., rođen 1985.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ”teška krađa”. On je krajem prošlog mjeseca iz ulice Džemala Bijedića, općina Novi Grad Sarajevo, izvršio tešku krađu putničkog motornog vozila marke Polo, vlasništvo O.S. iz Sarajeva, potvrđeno je iz MUP-a.

Policija je u 15 sati uhapsila i osobu inicijala P.V., rođen 1988.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ”razbojništvo”. Kako je saopćeno, postoje osnovi sumnje da je u 9.45 sati u ulici Trg heroja, općina Novo Sarajevo, počinio navedeno krivično djelo nad radnicom u prodavnici Brojler.

Istrage su u toku.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.