Vaskrs u vrtiću u Istočnom Sarajevu

Vijesti 05. apr 201818:46 > 19:01
N1

Najveći hrišćanski praznik posebna je radost za one najmlađe. Posjetili smo vrtić u Istočnom Sarajevu i provjerili kako se djeca spremaju za Vaskrs.

Žamor, boje, osmijesi. Vaskrs je na pragu, a u vrtiću se uveliko sprema doček za najveći praznik.

“Kao i svake godine, tako i ove, djecu pripremamo za najveći hrišćanski praznik, Vaskrs. Djeca su se svojim aktivnostima; šaranjem jaja, radnim listovima, učenjem recitacija spremila za najveći praznik”, kaže Ljiljana Đokić, vaspitačica.

Na pitanje zašto im je baš ovaj praznik najdraži, djeca su složna…

“Pa zato što se tucamo jajima i to je baš zabavno, i kad se boje jaja to je baš isto zabavno. Zato što šaramo jaja. Zato što učimo pjesmice, jer je Vaskrs i rekla mi je mama da farbamo jaja. Idem kod bake i dede, šaram jaja, lupam jaja, sve radim”.

Nakon farbanja jaja na redu je pjesma.

“Svakom na licu osmijeh zablista, danas je praznik, danas se slavi, dan vaskrsenja Isusa Hrista”.

Slijedi odlazak u crkvu i bolje upoznavanje sa praznikom kojeg željno iščekuju.

Djeca će sada, poslije jutarnjih aktivnosti, ići u obilazak crkve, gdje će im sveštenici objasniti koja je svrha najvećeg hrišćanskog praznika, da im na dječiji način objasne šta znači stradanje Isusa Hrista za sve hrišćane.

“U ovim danima pripremamo se za jedan veliki praznik koji se zove kako”, pita sveštenik, a djeca u glas odgovaraju: “Vaskrs”.

A ovaj Vaskrs dočekat će s radošću i mnogo novog usvojenog znanja.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.