Skaka: Obnovili smo posljednji srušeni simbol Sarajeva

Vijesti 06. apr 201812:03 > 12:09
Anadolija

Gradonačelnik Sarajeva, Abdulah Skaka je na svečanosti prije puštanja u rad Trebevićke žičare zaželio dobrodošlicu onima koji prisustvuju ceremoniji. Rekao je da je obnovljen posljednji srušeni simbol Sarajeva.

“Sarajevo je danas centar regije. Nisam pripremio govor, želim da govorim emocijama. Okolnosti mi to dozvoljavaju. Izražavam poštovanje prema gostima koji su s nama dio ove velike priče. Hvala Beču, hvala Ankari, hvala Zagrebu, hvala Dubrovniku, hvala Moskvi, hvala svima što uljepšavate ove trenutke. Ovo se ne bi desilo bez Edmond Offermana i njegove supruge. Ovo je spomenik njihove ljubavi. Hvala svim bivšim gradonačelnicima koji su započeli s ovim projektom, hvala svim premijerima i svim nivoima vlasti. Od mene se očekuje da u ovom trenutku kažem nešto brilijantno, ali to ne mogu. Obnovili smo posljednji srušeni simbol Sarajeva. Skidamo nevidljivu granicu. Zajednički želimo pomiriti narod. Pokazali smo sposobnost da radimo. Vrijedni tim gradske uprave može da gradi i mijenja ovaj grad. Mi ne rekonstruišemo, već gradimo”, rekao je Skaka u svom obraćanju.

Emotivan u svom nastupu je bio Muhamed Hamadžić koji je svoj radni vijek posvetio Trebevićkoj žičari. Za to je dobio priznanje Grada Sarajeva koja je u obliku makete Trebevićke žičare.

“Ovo mi je kao drugi rođendan. Žao mi je što nema mojih drugova”, kazao je Hamadžić.

Stručni saradnik u Javnom preduzeću Sarajevo, Nermin Dizdarević je rekao: “Obećavamo da ćemo svoje živote utkati u žičaru”.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.