Reakcije građana Sarajeva nakon vožnje Trebevićkom žičarom

Vijesti 06. apr 201813:46 > 14:06
N1

Obnovljena Trebevićka žičara danas je konačno puštena u rad, a prvi ljudi koji su se provozali novom žičarom nisu krili zadovoljstvo i oduševljenje novim projektom.

Žičara, koja povezuje Bistrik sa Vidikovcem, s polazne stanice ponovno je krenula prema Trebeviću, kao što je to bilo i davne 1959. godine.

Reporterka Aida Hadžimusić koja je pratila otvorenje kao i prvu vožnju novom žičarom je razgovarala sa ljudima koji su se prvi provozali ovim “simbolom Sarajeva” u novom ruhu.

Radio sam prije ovdje, kao policajac i žičarom sam se prevozio. Jeste, grad je pun pozitivne energije, puno je naroda. Prije sam se vozio starom žičarom, sada evo novom“;

Sad je puno bolje, brže, komotnije. Nismo mogli gore izaći, a pogled je prelijep“, 

Bilo je za deset, stvarno“,

Bilo je extra, ništa više“, samo su neki od komentara zadovoljnih korisnika koji nisu krili sreću i oduševljenje zbog povratka Trebevićke žičare.

Na svečanosti u sklopu Dana grada Sarajeva prisustvovale su brojne delegacije i gosti iz države, ali i regiona.

Inače, otvaranje Trebevićke žičare samo je jedan u nizu brojnih događaja kojim će se obilježiti 6. april, Dan grada Sarajeva.

Centralna manifestacija praznika glavnog grada zakazana je za 19:30 minuta, kada će se održati svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva u Vijećnici, gdje će biti dodijeljene Šestoaprilske nagrade.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.