Turisti preplavili Sarajevo (FOTO)

Vijesti 07. apr 201815:42 > 15:45
N1

Prošao je šesti april, Dan grada Sarajeva, a i dan poslije - ulice su pune posjetioca i lokalnog stanovništva. U samom srcu Sarajeva, na Baščaršiji naše ekipe danas zabilježile su pune šetnice i ugostiteljske objekte, turiste iz drugih gradova, regiona i cijelog svijeta.

Turistkinje koje su došle iz Zadra rekle su nam kako su već posjetile tek otvorenu Trebevićku žičaru, sarajevsku Vijećnicu i kako će preostalo vrijeme iskoristit da obiđu i ostale turističke atrakcije u našem gradu.

N1
N1
N1
N1

Pored Sebilja sreli smo i grupu onih najmlađih, koji su u Sarajevo došli iz Mostara. Dženan Šuta, projekt menadžer sportske akademije fondacija “Mali most” iz Mostara, kazao nam je kako je ekipa malih sportaša tu da isprati današnju utakmicu između Sarajeva i Širokog Brijega.

Turisti iz Švedske su kazali kako uživaju u vremenu i Sarajevu, a posjetili su, pored starog dijela grada i nešto novije sadržaje koje Sarajevo nudi.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.