Skopljaković: Nepodnošljivo jednoumlje koje provodi HDZ

Vijesti 08. apr 201813:32 > 13:38
N1

Predsjednik Hrvatske stranke BiH Božo Skopljaković odbacio je tvrdnje Bariše Čolaka, visokoga dužnosnika HDZ BiH, da je sporazum županijskih odbora Hrvatske stranke i HDZ 1990 u Zeničko-dobojskoj županiji uperen protiv hrvatskoga jedinstva.

“Dapače, taj je važan dogovor, kao i oni koji zasigurno uskoro slijede, itekako u interesu Hrvata u cijelom području BiH jer je napokon kucnuo trenutak da se razbiju nepodnošljiva i nekorektna manipulacija i jednoumlje koje, kroz tzv. HNS godinama provodi HDZ BIH. Grubome političkome tlačenju na štetu hrvatskih interesa, a za osobni politički i financijski profit jedne klijentelističke i kleptomanske skupine ljudi mora doći kraj. Razumijem da se gosp. Bašira Čolak, kao jedan od kreatora sramnoga, diskriminirajućega prijedloga izmjena Izbornoga zakona, koji je na sreću završio na smetljištu, i kao slijepi sukreator izdaje hrvatskih interesa u RS, mora pravdati javnosti a napose Hrvatima, ali činjenice naprosto govore da je politika koju vodi vrh HDZ BiH nanijela i nanosi ogromnu štetu Hrvatima u većem dijelu BiH, a ta šteta će biti još i veća ako HDZ BiH odbije tehničke izmjene Izbornoga zakona koje bi trebale poboljšati izborni proces i umanjti prijevare i izborne krađe”, navodi se u priopćenju Bože Skopljakovića, predsjednika Hrvatske stranke BiH.

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamenta BiH Bariša Čolak izjavio je za Hrvatski Medijski Servis, kako pojedini dužnosnici HDZ 1990 i Hrvatske stranke konstantno iznose neistine tvrdeći kako HNS-ov prijedlog diskriminira Hrvate iz Bosne.

“To su najobičnije neistine kojima se želi stvoriti jaz između Hrvata Bosne i Hrvata iz Hercegovine. Nema ni govora o tome da HNS-ov prijedlog diskriminira ne samo Hrvate, nego i druge narode”, kazao je Čolak, naglašavajući kako prema HNS-ov prijedlogu izmjena Izbornog zakona, za kojeg je na Predsjedništvu HNS BiH i u Domu naroda Parlamenta BiH glasao i predstavnik HDZ 1990 glas svakog Hrvata, kao i Bošnjaka i Srbina vrijedi jednako.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.