Čović govorio o nedolasku Izetbegovića i Ivanića u Mostar

Vijesti 08. apr 201818:05 > 18:08
N1

"Drago mi je da ima onih koji traže dlaku u jajetu i neki kritički osvrt prave", kazao je Dragan Čović na pitanje reporterke N1 Đenane Kaminić zašto na predsjedničkoj večeri u Mostaru neće biti Bakira Izetbegovića i Mladena Ivanića, članova Predsjedništva BiH.

“Trebali bi biit ponosni što imamo Mostarski sajam, što postoji, što su puni hoteli. Večera postaje tradicionalna. Ivanić nije u BiH, odlučio sam da ne pravimo raskorak. Domaćin sam večere i pozvao sam one koje sam pozvao. Pozvan je Zvizdić, Dodik, Čavara, predsjednik Crne Gore koji redovito dolazi, Vučić i predsjednik Vlade Hrvatske”, kazao je Čović.

“Uradili smo nešto veliko, i ako neko ima primjedbu – ostavit ćemo da uživa u primjedbama”, kazao je član Predsjedništva BiH na pitanje reporterke N1.

On je kazao da će se naredne godine praviti i 22. Mostarski sajam, i da se nada da će doći neko drugi umjesto njega organizuje.

“Sutra je ugodna privatna večera, u utorak je otvaranje Sajma, pozvan je Izetbegović i mnogi drugi. Ko će se odazvati ne znamo”, izjavio je član Predsjedništva BiH.

Sutrašnje teme razgovora bit će bilateralne, naveo je.

“Prvo sa Vučićem, pa gospodin Borisov, pa Filip Vujanović. Nakon toga imamo susret sa Plenkovićem, ići ćemu Gospodarsku komoru Hrvatske”, naveo je Dragan Čović.

Dragan Čović prisustvovao je otvaranju 20. Dana matice hrvatske – za koju je kazao da je napravila preporod u Mostaru i da je postala dio svjetskog kulturnog projekta.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.