Andrej Plenković u ponedjeljak i utorak u BiH

Vijesti 08. apr 201819:40 > 19:41
REUTERS/Antonio Bronic

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković boravit će u ponedjeljak i utorak u Mostaru.

Prvog dana posjete Plenković će prisustvovati prijemu u povodu otvorenja Ureda Hrvatske gospodarske komore u Mostaru.

“Bosna i Hercegovina je značajan vanjskotrgovinski partner Hrvatske, a predstavništvo HGK u toj zemlji olakšat će suradnju hrvatskih i bosanskohercegovačkih gospodarstvenika. S istim je ciljem prije nekoliko dana ponovno otvoren ured HGK u Sarajevu”, navodi se u saopćenju iz Plenkovićevog ureda.

Nakon prijema, predsjednik hrvatske Vlade sudjelovat će na večeri lidera regije.

Drugog dana posjete, u utorak, Plenković će učestvovati na otvorenju Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2018.

Mostarski sajam jedna je od najznačajnijih i najposjećenijih gospodarskih manifestacija u regiji. Na sajmu će se predstaviti izlagači iz dvadesetak zemalja, od kojih su najzastupljenije zemlje regije te Kina, Mađarska i Italija. Hrvatski izlagači na sajmu su prisutni od samih početaka, a Hrvatska je bila zemlja partner Sajma 2009., 2012. i 2017. godine, navode iz ureda hrvatskog premijera.

Kako je ranije najavljeno, u Mostaru i Trebinju će naredna dva dana boraviti i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, a na Međunarodnom sajmu gospodarstva očekuje se prisustvo i bugarskog premijera Bojka Borisova.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.