Deblokiran saobraćaj kod Gornjeg Vakufa

Vijesti 09. apr 201814:17 > 14:21
N1

Od 13:45 sati deblokirana je i dionica M-16.2 Gornji Vakuf/Uskoplje-Prozor (u mjestu Karamustafići). I dalje traje blokada graničnog prelaza Bijača, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Kako piše u saopćenju, zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom naizmjenično saobraća se na magistralnim putevima M-5 Mrkonjić Grad-Ključ i M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-414 Banja Luka-Turbe i R-458 Lopare-Čelić.

”Učestali su odroni na brojnim dionicama, a izdvajamo puteve: Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Donji Vakuf-Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Zbog urušavanja potpornog zida jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-14.2 Drvar-Resanovci, a isti režim saobraćaja (jednom trakom) na snazi je i na regionalnom putu R-408 Drvar-Martin Brod, zbog većeg odrona.

Na regionalnom putu R-441 Zenica-Vjetrenice, zbog sanacionih radova na lokalitetu Mala Broda, od 07 do 17 sati vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz privremeno postavljenu signalizaciju.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Radovi na sanaciji klizišta izvode se i na lokalitetu Treševine, na dionici A-1 Sarajevo sjever – Sarajevo zapad, zbog čega je saobraćaj na ovom lokalitetu usporen.

Na graničnom prelazu Bosanska Gradiška bilježimo pojačan promet vozila na izlazu iz naše zemlje. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 miuta. Na GP Bosanski Novi-Dvor na Uni zbog radova na mostu danas (09.04.) i u srijedu (11.04.) vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom od 08 do 16 sati. U utorak (10.04.) saobraćaj će biti potpuno obustavljen od 09 do 16 sati”, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.