Ministrica odbrane BiH Marina Pendeš u NATO štabu u Briselu

Vijesti 10. apr 201813:39 > 13:42
Ministarstvo odbrane BiH

Ministrica odbrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš održala je danas sastanak sa pomoćnikom generalnog sekretara NATO-a za politička pitanja i sigurnosnu politiku (Assistant Secretary General for Political Affairs and Security Policy-PASP) Alejandrom Alvarogonzalezom.

Tema sastanka se odnosila na analizu rezultata sastanka Sjevernoatlantskog vijeća (NAC)+BiH, održanog 15. marta 2018. godine u Briselu. Isto tako, posebno je istaknuta važnost što skorijeg aktiviranja MAP-a imajući u vidu trenutni politički kontekst.

Pendeš se istog dana sastala i sa ambasadorom Španije pri NATO-u, Nj.E. Nicolasom Pascualom de la Parteom, sa kojim je razgovarala o implementaciji Pregleda odbrane kao i samoj aktivaciji MAP-a za BiH.

Sastancima u Briselu su, između ostalih, prisustvovali i šef Misije BiH pri NATO ambasador Nj.E. Almir Džuvo i šef Vojnog dijela Misije BiH pri NATO brigadir dr. Jasmin Čajić te savjetnica ministrice odbrane Bojana Dimitrijević, saopšteno je iz MOBiH.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.