Sarajevo: Tučnjava i pucnjava, intervenisala policija

Vijesti 11. apr 201810:38 > 10:44
N1/Ilustracija

Jedna osoba povrijeđena je u tučnjavi koja se jučer dogodila u ulici Džemala Bijedića na Ilidži, potvrđeno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Kako je saopćeno, jučer oko 02.05 sati obaviještena je dežurna služba Pete policijske uprave da je u ul. Džemala Bijedića, općina Ilidža, ispred hotela Merona, došlo do tuče više osoba, a potom i do upotrebe vatrenog oružja.

Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su zatekli osobu inicijala F.A. rođen 1970. godine iz Sarajeva, kojeg su napale četiri nepoznate osobe i koji je usljed fizičkog napada zadobio tjelesne povrede.

Povrijeđeni F.A. je prevezen u Opću bolnicu „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, gdje su mu konstatovane lakše tjelesne povrede, te je nakon ukazane ljekarske pomoći otpušten na kućno liječenje.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na mjestu događaja su izvršili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo. Službenici policije nastavljaju rad na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, te identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.