Zastupnici i bivši članovi DF-a se pridružili SDP-u

Vijesti 11. apr 201811:31 > 11:34
SDP BiH

U prostorijama Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine su Lejla Didik-Sarajlić i Jasmin Kadić, ispunjavanjem partijskih pristupnica, zvanično postali novi članovi SDP BiH.

“U posljednje vrijeme evidentan je pristup velikog broja novih članova SDP-u, a potpisivanje ovih prisutupnica nastavak je tog trenda. Pristupanje Didik-Sarajlić i Kadića je doprinos organizacionom i kadrovskom jačanju partije, pogotovo na području Tuzlanskog kantona. Lejla Didik-Sarajlić je zastupnica u Skupštini Tuzlanskog kantona i delegatkinja u Domu naroda Parlamenta FBiH, dok je Jasmin Kadić zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH i u posljednjih nekoliko mjeseci djelovali su kao nezavisni zastupnici u ovim zakonodavnim institucijama”, stoji u saopćenju SDP-a.

Krajem januara Jasmin Kadić i Lejla Didik Sarajlić napustili su DF, a u maju prošle godine podnijeli ostavke na sve stranačke funkcije.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.