Novi dan: Gosti Pejanović, Kukavica, Nikić…

Vijesti 11. apr 201814:11 > 14:16
N1

Sa Edinom Urjanom Kukavicom, bh. književnikom i publicistom analiziramo aferu u CIK-u, u vezi s nestankom skoro 36 tona glasačkih listića. Da li je integritet CIK-a narušen, o njegovom značaju i vjerodostojnosti pred predstojeće izbore u ND.

Lokalna samouprava najbolji je primjer funkcionisanja demokratije u Bosni i Hercegovini, jedna je od teza istaknuta u knjizi autora Mirka Pejanovića “Država BiH i demokratija” promovisana u Sarajevu.

O političkim formulama, recepturi koja bi učinila BiH funkcionalnijom za Novi dan govori Mirko Pejanović bh. političar i profesor, najpoznatiji po tome što je za vrijeme rata obavljao funkciju člana Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine.

“Kažu meni gdje pozva u repku ovog šljivotresa, a moj Džekson otrese i slavnu Barsu. Bravo momce iz Doline ćupova “,  napisao je Nikola Nikić, proslavljeni fudbaler sarajevskog Željezničara na svom fb profilu nakon utakmice Barcelona – Roma. Nikola Nikić gost je ND.

Aktuelnosti sa naslovnica komentariše Prof. Lejla Turčilo – Fakultet političkih nauka u Sarajevu. Govorimo i o danu otvorenih vrata ovog fakulteta.

Dobro jutro poželjet će vam Minela Jašar-Opardija.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.