Zvizdić od danas u službenoj posjeti Republici Bugarskoj

Vijesti 12. apr 201808:07 > 08:11
N1

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić predvodi delegaciju Vijeća ministara BiH koja će boraviti 12. i 13. aprila 2018. godine u službenoj posjeti Republici Bugarskoj na poziv premijera Republike Bugarske Boyka Borisova, potvrđeno je iz Kabineta predsjedavajućeg.

Predsjedavajući Zvizdić će se danas u Sofiji susresti sa predsjednikom Bugarske Rumenom Radevom, a sutra sa premijerom Bugarske Boykom Borisovom.

Delegaciju Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, pored predsjedavajućeg Zvizdića, čine ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, ministar pravde BiH Josip Grubeša i ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko.

Republika Bugarska je početkom 2018. godine preuzela predsjedavanje EU-om i kao jedan od prioriteta polugodišnjeg predsjedavanja istaknula je jačanje europske perspektive i povezanosti Zapadnog Balkana.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.