Određen pritvor osumnjičenim Maksimu Božiću i Edinu Hastoru

Vijesti 13. apr 201815:39 > 15:45
N1

Sud Bosne i Hercegovine je dana, 12. aprila 2018. godine, odlučujući o prijedlogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine za određivanje pritvora osumnjičenima Maksimu Božiću i Edinu Hastoru, donio rješenje kojim je djelimično usvojen prijedlog Tužilaštva, te je osumnjičenima određen pritvor.

Odbijen je kao neosnovan prijedlog Tužilaštva BiH da se osumnjičenim odredi pritvor zbog postojanja posebnih pritvorskih razloga.

Sud je uvidom u podneseni dokazni materijal utvrdio da postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni počinili krivično djelo za koje se terete, te im je odredio pritvor zbog osnovane bojazni da će boravkom na slobodi ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnike, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo ili da će dovršiti pokušano krivično djelo ili da će učiniti krivično djelo kojim prijete, a za ta krivična djela može se izreći kazna zatvora tri godine ili teža kazna.

Maksim Božić i Edin Hastor su osumnjičeni da su počinili krivično djelo terorizam, navodi se u saopštenju Suda BiH.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.