Novi dan: Gosti su Ivancov, Bucalo, Skopljaković…

Vijesti 17. apr 201812:31 > 12:35
N1

Situacija u Siriji nakon napada zasad mirna. Velika Britanija poručuje da prati svaki Asadov korak, a Rusija i SAD razmenjuju oštre poruke. Rusija poručuje: Napad na Siriju neće biti bez posljedica.

O aktuelnoj situaciji u Siriji, ali i o slučaju Skripalj, uticaju Rusije na Balkanu, investicijama razgovaramo sa ambasadorom Rusije u BiH. Petar Ivancov – gost je Novog dana.

Evropska komisija objavila je Paket proširenja u kojem se procjenjuje stanje u zemljama koje nastoje da se pridruže evropskoj porodici. Gdje je BiH, napredujemo li, nazadujemo ili tapkamo u mjestu na putu ka Briselu?! Ovu i priče sa naslovnica dnevnih novina komentariše Elvir Bucalo – novinar.

I dalje jedna od glavnih tema u našoj zemlji je prijedlog Izmjena izbornog zakona BiH. Šta će izmjene izbornog zakona donijeti? Pravljenje sreće za samo jedan narod, ima li recepta da političari počnu brinuti o svim narodima? Za Novi dan govori Božo Skopljaković – Predsjednik Hrvatske stranke BiH.

Na Oxfordu je radila izvještaj o BiH na traženje Komisije za krhke države i razvoj, predvođenom Davidom Cameronom. Pomagala je u pisanju White Papera za Brexit. Sa Oxfordskom diplomom, iako je bila u prilici zaposliti se u nekoj od razvijenih evropskih država, Aida Hadžić se odlučila vratiti u BiH s nadom da može pomoći bh. društvu. Naša gošća je ovog jutra.

Ovoga jutra sa vama je Minela Jašar Opardija.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.