Novi dan s Bajtalom, Delićem…

Vijesti 20. apr 201814:41 > 14:48
N1

O otkazanoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta BiH, otvorenim sukobima i prepucavanjima političara u našoj zemlji, predizbornoj kampanji i političkom cirkusu, ali i građanima i njihovoj percepciji trenutnog stanja razovaramo sa Esadom Bajtalom, političkim analitičarom.

Kolega Emir Delić sa Aljazeera-e Balkans naš je jutrošnji gost u temi posvećenoj sportu. Komentiramo prije svega sportske aktuelnosti, počevši od nemilih scena iz Turske.

Utakmica polufinala Turske morala je biti prekinuta zbog izgreda navijača, koji su nekim predmetom pogodili trenera gostiju. Nekon toga i u tunelu stadiona došlo je do fizičkog obračuna.

U prodaji je autobiografska knjiga sarajevske pop-rok pevačice Amile Sulejmanović “Ključ bubnja Tama“. Značajno mjesto u memoarima zauzima Goran Ipe Ivandić, nekadašnji bubnjar grupe „Bijelo dugme“.

Ipe je bio Amilina velika ljubav i njemu je posvećena knjiga. Amila Sulejmanović se proslavila osamdesetih godina kao prateći vokal “Bijelog dugmeta“, a potom i po solo hitu “Kakav divan dan“.

Amila je danas naša gošća kao i Zoran Šerbedžija, kompozitor i gitarista.

Uživo smo i u Tuzli gdje je u toku Festival savremene žene. Mjesto na kojem će 100 uspješnih žena predstaviti svoje priče na 40 panela. Tamo je sa svojim gošćama i naša Ika Ferer Gotić.

Kroz Novi dan vodi vas Merima Šemić.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.