Stevandić: Otvoreno se pripremaju za rat

Vijesti 21. apr 201814:20 > 14:24
N1

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izrazio je danas nezadovoljstvo radom srpskih predstavnika u institucijama Bosne i Hercegovine, koji, kako kaže, ne čine ništa da se preko bezbjednosnih agencija i ministarstva u kojima participiraju procesuira najnovija ''ratnohuškačka izjava bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića''.

Stevandić je rekao da su ”plan i izjava Izetbegovića o formiranju paravojnih formacija u BiH nezakoniti i vanistitucionalni, za šta postoji krivična odgovornost”.

Izražavamo nezadovoljstvo radom naših predstavnika u Sarajevu koji umjesto da procesuiraju takve stvari, oni se bave zavađanjem Srba u Republici Srpskoj širenjem sukoba i podjela i zloupotrebljavaju svaku aktivnost da bi Srpska bila što više podijeljena, ugrožena i samim tim laganiji plijen onim koji se sada već otvoreno pripremaju za rat, najavljuju rat i naoružavaju se”, rekao je Stevandić na konferenciji za novinare u Doboju.

On je pozvao na okupljanje u okviru institucija Srpske.

Treba da bez obzira na partijske dresove participiramo u okviru institucija Srpske, jer okupljanje i zajedništvo nam garantuju prosperitit i opstanak, a podijeljenost garantuje da će oni poput Izetbegovića, koji se javno hvale naouružavanjem i javno zagovaraju rat, pored ćutanja međunarodne zajednice ostvariti svoje ciljeve na našu štetu”, naveo je Stevandić.

On poručuje da Republika Srpska ima pravo da se brani pošto nikoga ne napada, a njena odbrana sadržana je u jedinstvu, u podršci institucijama i zajedništvu svih koji predstavljaju Republiku Srpsku.

“Nadam se da će ovo biti zadnja generacija koja je bila posvađana i da nikad više poslije oktobra u Republici Srpskoj nećemo imati takav rat i svađu naših predstavnika unutar Republike Srspke i na nivou BiH”, rekao je Stevandić.

On je poručio da je vrijeme da se podvuče crta i da su svi iz Republike Srpske i u Sarajevu i Banjaluci dužni da štite interese RS.

Stevandić je danas posjetio Gradski odbor Ujedinjene Srpske u Doboju i pohvalio njegov rast i napredak, koji je opravdao jasnom i organizovanom ekonomskom i nacionalnom politikom.

Predsjednik dobojskog odbora Ujedinjene Srpske Rankica Panić izrazila je zadovoljstvo današnjim pristupanjem u ovu stranku odbornika u Skupštini grada Doboja Ratka Močića, koji je napustio DNS.

Panićeva ja izrazila zadovoljstvo što je politika ove stranke prepoznata u Doboju i da je evidentan porast broja članova i simpatizera.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.