Otac malenog Arslana: Terapija radi, daje pozitivne efekte

Vijesti 22. apr 201816:46 > 16:48
N1

Devetomjesečni Arslan Kulačić izašao je iz bolnice u Istanbulu, a iako se već danas na kratko vratio u bolničke prostorije, Arslanov otac, Sabahudin Kulačić, kazao je kako i takve reakcije pokazuju da kemoterapija koju beba prima - djeluje pozitivno.

“Arslan je do sad primio najjači ciklus kemoterapija, to je ovaj četvrti, do sad. Poslije toga vidi se da ga to malo muči, jer još uvijek terapija radi ali uglavnom daje pozitivne efekte terapija. Bore mu se sa trombocitima, često padaju i krv pada li to je sve reakcija na kemoterapiju i na kraju krajeva dobar znak, znak da terapija radi. Tako da smo u bolnici samo radi toga, nije ništa drugo da je opasno – samo prima trombocite. Evo očekujemo da idemo opet kući za sat vremena”, kazao je Sabahudin Kulačić.

Tumor na mozgu Arslanu je dijagnosticiran nakon rođenja. Operisan je na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, ali se tumor vratio.

U januaru ove godine, samo nekoliko dana nakon što je objavljena vijest da je ovoj bebi potrebna hitna pomoć, dobri ljudi iz cijele Bosne i Hercegovine ponovo su pokazali jedinstvo.

Arslan je krajem januara otputovao u Tursku na liječenje.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.