Filipović: Konak kod Hilmije ima predispozicije da bude hit

Vijesti 23. apr 201810:07 > 10:23
N1

Od 7. maja na Top kanalu počinje se emitovati nova regionalna hit serija "Konak kod Hilmije". Popularni regionalni glumac Tarik Filipović, koji u seriji glumi njemačkog komandanta grada Sarajeva Šilinga, bio je gost Novog dana na N1 televiziji.

Humoristička serija vraća nas u vrijeme okupiranog Sarajeva za vrijeme Drugog svjetskog rata. Popularni glumac Tarik Filipović kaže da je uživao na snimanjima.

“Prvu ekipu sam upoznao, autorsku, Jukića i Feđu Isovića, kao i cijelu producentsku ekipu. Sa Emirom sam već imao čast i zadovoljstvo glumiti tako da smo ovoj put na obostrano zadovoljstvo jedan uz drugog. Neću reći u svakoj sceni, Emir je u svakoj sceni, ja sam tu negdje iza njega. Beskrajan je užitak raditi sa Jukom kao sa režiserom. Kada imaš sceneraj koji je tako savršen, da ga možeš, uz eventualne male intervencije neraditi, to je za glumca poezija”, kaže Tarik Filipović.

“Ovo se sve radi za publiku. Da se za nas pita, mi nismo publika, da se nas pita ovo je za mene nešto vrhunsko. Kako će publika to ocijeniti ostaje nam vidjeti. Mi smo pa skoro uvjereni da će ovo biti, neću reći “hit” da ne ureknem, ali ima sve preduslove”, ističe Filipović.

Od 7. maja na Top kanalu počinje se emitovanjem hit serija “Konak kod Hilmije”. Nedostaje nam takvih serija, serija koje će trajati, okupiti porodicu, nasmijati, odvući ih na jedano vrijeme od svakodnevice.

“To je moj generacijski problem, ja sam odrastao kada smo imali dva programa. Kada se neka serija ponedjeljkom, kao “Dinastija” ili “Kapelski plesovi”, “Otpisani”, čekala ne znam koliko dugo. Svi smo bili jedni kraj drugih. Tako da je ova serija specifična po tome što nam ništa nije baš toliko sveto da se ne možemo našaliti s tim. Ako se čovjek šali na svoj račun onda se ima pravo šaliti i na tuđi. Mislim da je to sve lijepo i u rukavicama, decentno ali da se dotaknemo svega, dotaknemo apsolutno. To je po mom ukusu”, naglasio je Filipović.

Može li se iz dosta toga iz 1941. godine pronaći i u ovoj 2018. godini?

“Apsolutno. Ljudi manje više ostaju isti, sa istim karakteristikama, interesima. Plejadu likova koje nailazimo “kod Hilmije”, apsolutno imamo i u današnjem Sarajevu, BiH, regiji, svijetu”, naglašava Filipović.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.