Povrijeđena osoba uspješno evakuisana helikopterom (VIDEO)

Vijesti 23. apr 201811:58 > 12:03
CZ Konjic

Služba za civilnu zaštitu i vatrogastvo Općine Konjic obaviještena je jučer u 17:54 sati da je na Prenju povrijeđena mlađa ženska osoba iz Zenice.

U toku noći Služba za civilnu zaštitu i vatrogastvo Općine Konjic poduzela sve potrebne aktivnosti za evakuaciju povređene osobe.

“Upućen je zahtjev za angažovanje helikoptera OS BiH za evakuaciju povrijeđene osobe. U akciji učestvuje 13 pripadnika GSS Konjic, 3 pripadnika GSS Mostar i pripadnici Službe za civilnu zaštitu i vatrogastvo Općine Konjic. Probijanje do unesrećene osobe trajalo je cijelu noć, tek u jutarnjim satima dana 23.04.2018. godine oko 05:00 sati se došlo do povrijeđene osobe”, naveli su iz Službe za civilnu zaštitu i vatrogastvo Općine Konjic.

Prema informacijama iz CZ Konjic, evakuacija je danas uspješno izvršena helikopterom Oružanih snaga BiH.

“Iako je teren bio nepristupačan, posada helikoptera je žurno i profesionalno reagirala, gdje je pokazano znanje i stručnost za reagiranje u situacijama gdje je ugrožen ljudski život. Ovo je još jedna u nizu uspješnih MEDAVC operacija gdje su OS BiH, kao i mnogo puta do sada, svojim angažiranjem spasili život i kada je žurna intervencija zračnim putem bila jedini način da se spasi ono najvrednije – ljudski život”, saopćeno je iz Oružanih snaga BiH. 

Kako su naveli, Oružane snage BiH će i dalje u okviru raspoloživih kapaciteta i resursa biti u stalnoj pripravnosti za pružanje asistencije civilnim organima vlasti u BiH po zahtjevima i u izvanrednim situacijama i time dati svoj puni doprinos u izvršavanju zakonom propisanih zadaća.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.