Dušanka Majkić o potezu Halida Genjca: To je skandal

Vijesti 24. apr 201812:49 > 12:59
Facebook

"Taj jučerašnji događaj nije samo nediplomatski čin, nego je to i nepristojno. To je skandal", istakla je Dušanka Majkić, zastupnica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH komentarišući izlazak Halida Genjca tokom govora Valentine Matviyenko pred delegatima Doma naroda Parlamenta BiH.

Zastupnica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Dušanka Majkić izjavila je da demonstrativni izlazak delegata Doma naroda Halida Genjca tokom obraćanja predsjednika Savjeta Federacije Federalne skupštine Rusije Valentine Matviyenko pokazuje odnos Bošnjaka prema svima koji ne služe bespogovorno njihovoj politici.

“Rusija nije zemlja koja se na bilo koji način upliće u odnose u BiH, ali na veoma jasan način i transparentno ukazuje na odnose koji su u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom. To jeste glavni problem, jer su u Sarajevo dobrodošli samo oni koji navijački zastupaju stavove bošnjačke politike”, rekla je Majkićeva.

Prema njenim riječima, svi u međunarodnim odnosima koji nastoje biti realni u granicama u kojim to nalaže Dejtonski mirovni sporazum nisu dobrodošli u Sarajevu.

“Taj jučerašnji događaj nije samo nediplomatski čin, nego je to i nepristojno. To je skandal”, istakla je Majkićeva.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.