Počeo 9. po redu Sarajevo Business Forum

Vijesti 25. apr 201809:40 > 09:44
N1

Danas je počeo 9. po redu Sarajevo Business Forum. Poznata su imena svih panelista i učesnika koji dolaze iz različitih dijelova svijeta na vodeću poslovno-investicijsku konferenciju u regionu Jugoistočne Evrope.

N1

  Dino Selimović, direktor marketinga BBI banke, ispred organizatora kaže da je 9. po redu Sarajevo Business Forum uspio spojiti cijeli svijet.

“Obzirom da je SBF regionalna konferencija možemo reći da je u regiji prisutan pomak kada je u pitanju otklanjanje barijera i prepreka i za strane i za domaće investicije. U nekim državama to je riješeno mnogo bolje, imaju veće podsticaje i lakše je stranim investitorima uložiti, dok druge države nisu uklonile sve te barijere. To je posao i zadatak za sve države i državne vlasti svih zemalja o kojima pričamo. U proteklih osam Sarajevo Business Foruma uspostavljeno je niz kontakata. Ne računajući ovu konfereciju kroz Sarajevo Business Forum je prošlo više od 8000 učesnika iz 50 država. Ugostili smo 20 premijera i predsjednika država, uspostavljeni su kontakti, otvorena vrata, realizovani su mnogi projekti a neki su inicirani upravo na SBF-u. Uspjeli smo u ova dva dana pozvati i spojiti cijeli svijet, nadamo se i konkretnim ulaganjima i realizaciji tih projekata”, kaže Selimović.

Sarajevo Business Forum će se u srijedu i četvrtak održati u Sarajevu, a kako je i ranije najavljeno, zvanično ga je otvorio direktor BBI Banke, Amer Bukvić i predsjednik Grupe Islamske razvojne banke (IDB), dr. Bandar M. H. Hajjar.

Detaljan program i agenda 9. Sarajevo Business Foruma (SBF) 2018 dostupni su online na linku,

N1 televizija je regionalni medijski pokrovitelj foruma.

U srijedu i četvrtak, 25. i 26. april, N1 televizija realizira cjelodnevni specijalni program s mjesta događaja. U našem programu, osim prijenosa obraćanja panelista, donosimo i detaljne analize kada su u pitanu investicije, domaći i strani kapital, te razgovaramo sa stručnjacima iz oblasti ekonomije, turizma, tehnologija i sporta.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.