Akcija FUP-a u Sarajevu, četiri osobe uhapšene

Vijesti 26. apr 201807:02 > 07:13
N1/Ilustracija

Policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i angažman Specijalne policijske jedinice FUP-e, započeli sa realizacijom operativne akcije kodnog naziva Escape, na području Kantona Sarajevo, saopćeno je iz FUP-a.

Kako je saopćeno, dogodilo se to jučer, a u cilju dokumentovanja lica koja se dovode u vezu sa krivičnim djelima „Iznuda“. U sklopu navedenih aktivnosti, a postupajući po Naredbi Općinskog suda Sarajevu, izvršeni su pretresi stambenih objekata i vozila na više lokacija na području općina Novi Grad i Ilidža, kao i dva ugostiteljska objekta, te su uhapšena četiri lica iz Sarajeva inicijala A.C. (1997.god.), K.G. (1995. god), A.S. (1987.god) i A.Ć. (1989.god).

Navedena lica se sumnjiče da su od jednog lica iz Sarajeva u prethodnom periodu u više navrata iznuđivali novac i imovinu upućujući mu pri tome ozbiljne prijetnje po njegov život, kao živote bližih članova njegove porodice.

Prilikom lišenja slobode i pretresa navedenih lica pronađen je i oduzet novac koji se dovodi u vezu sa gore navedenim krivičnim djelima, kao i vatreno oružje, municija, mobilni telefonski aparati, SIM kartice i drugi predmeti.

Uhapšene osobe bit će kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predata Kantonalnom tužilaštvu kantona Sarajevo uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.