Otkazana sjednica UO Uprave za indirektno oporezivanje BiH

Vijesti 26. apr 201812:05 > 12:10
N1

Sjednica Upravnog odbora Uprave za indirektno/neizravno oporezivanje (UO UINO) BiH, koja je bila zakazana za sutra u Mostaru, odgađa se do daljnjeg jer je predsjedatelj UO UINO Vjekoslav Bevanda informiran da nema suglasnosti predstavnika entiteta o ključnim pitanjima.

Predsjedatelj UO UINO zakazao je 29. redovitu sjednicu na čijem dnevnom redu se, između ostalog, nalazi i raspodjela prihoda od cestarina i rješavanje problema izvršenja presude Suda BiH po tužbi Republike Srpske o raspodjeli prihoda s Jedinstvenog računa.

Prema Poslovniku o radu UO UINO, za ovakve odluke nužno je imati glasove entiteskih ministara financija koji, kako su informirali predsjedatelja Bevandu, nemaju suglasnost te održavanje sjednice ne bi dovelo do rješenja niti donošenja odluka za koje je Uprava pripremila materijale i ponudila rješenja u pripremi sjednice UO.

Termin održavaja nove sjednice bit će naknadno utvrđen, saopošteno je iz Ministarstva finansija i trezora BiH.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.