49 novih kadeta Granične policije BiH položilo zakletvu

Vijesti 26. apr 201818:09 > 18:13
N1

U Sarajevu je upriličena svečana ceremonija polaganja zakletve Osme klase kadeta Granične policije BiH.

Ukupno 49 kadeta pohađalo je osnovnu policijsku obuku prvog nivoa, te su odbranili završni rad i tako stekli uvjete za čin „policajac“. Nakon uspješno završene obuke, kadeti se primaju na probni rad od 12 mjeseci, a od dana zasnivanja radnog odnosa obavezni su ostati u Graničnoj policiji BiH.

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić je na ceremoniji kazao: “Želim podsjetiti BH javnost da graničnoj policiji nedostaje 570 policijskih službenika. S ovih 49 ta brojka se smanjuje. Taj nedostatak policijskih službenika je jako bitan stav ili čimbenik, jer u vršenju naših svakodnevnih poslova i zadaća u zadovoljavanju elemenata sigurnosti taj posao ćemo raditi sigurno profesionalnije i korektno.”

Ovogodišnji kadeti obuku su završili s najuspješnijim prosjekom ocjena do sada 4,1.

N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1

U proteklih šest mjeseci kadeti su pohađali nastavu u tri faze uz nastavni plan i program od 17 predmeta.

“Bilo je zahtjevno i bilo je malo teško. Međutim evo sad smo svi ponosni, završili smo obuku. Završili smo obuku kao najbolja klasa. Proglasili su nas najboljom klasom, i ja sam ponosan na sve moje kolege koje su bile sa mnom na obuci. Ponosan sam što ćemo biti predstavljati našu državu i što ćemo biti policijski službenici BiH”, poručio je Adnan Gojak, najuspješniji kadet klase.

Ovu klasu kadeta, završile su i četiri djevojke.

“Trudit ćemo se u budućnosti da radimo naš posao časno i da budemo maksimalno na usluzi našim građanima. Obuka je bila jako iscrpna, bila je recimo koncizna. Svaki dan smo naučili neka nova kako teorijska tako i naučna saznanja. Profesori tačnije predavači su se maksimalno trudili da nam prenesu znanje, da bismo sutra bili što bolji policijski službenici i da ovaj naš posao časno i odgovorno radimo i da predstavljamo Bosnu i Hercegovinu”, poručila je Mirela Mujović kadetkinja.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.