SIPA o hapšenju Dudakovića i ostalih

Vijesti 27. apr 201810:11 > 10:14
SIPA

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu od ranih jutarnjih sati, po naredbi Tužilaštva BiH i Suda BiH, provode operativnu akciju na području Unsko-sanskog kantona i Kantona Sarajevo, saopćeno je iz SIPA-e.

Kako piše u saopćenju SIPA-e, izvršeni su pretresi na 16 lokacija na području Sarajeva, Bihaća, Sanskog Mosta, Ključa,Velike Kladuše i Cazina, a uhapšeno je 13 lica zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Zločin protiv čovječnosti” iz člana 172. KZ BiH i “Zločin protiv civilnog stanovništa” iz člana 173. KZ BiH, a u vezi sa članom 180. stav 1) KZ BiH.

Uhapšene osobe će nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e biti predata postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH u dalju nadležnost.

U toku realizacije ove operativne akcije, policijskim službenicima SIPA-e, pomoć su pružili policijski službenici MUP-a Unsko-sanskog kantona i MUP-a Kantona 10, saopćeno je.

Podsjećamo, ranije je za N1 iz SIPA-e potvrđeno da je među uhapšenima bivši komadant Petog korpusa Armije Republike BiH Atif Dudaković.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.