Zvizdić: Pokušaj ponižavanja pripadnika 5. korpusa

Vijesti 27. apr 201811:34 > 11:38
N1

Hapšenje i pritvaranje heroja odbrane BiH, generala Atifa Dudakovića i njegovih saboraca predstavlja neprihvatljiv pokušaj ponižavanja pripadnika 5. korpusa Armije RBIH, koja je odbranila Krajišnike i BiH od zločinačkih i genocidnih namjera agresora, ocijenio je predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Denis Zvizdić.

“Pritvaranje onih koji su cijelo vrijeme bili dostupni nadležnim tužilačkim i policijskim tijelima i redovno se odazivali na sve pozive, prerasta u zabrinjavajuću tendenciju i prepoznatljivu namjeru izjednačavanja onih koji su izvršili agresiju na nezavisnu državu BiH i onih koji su branili goloruke civile i teritorijalni integritet i suverenitet BiH. Želimo vrlo jasno poručiti da pokušaj izjednačavanja krivice u broju i obimu izvršenih zločina u toku agresije na BiH neće uspjeti”, poručio je Zvizdić.

Po njegovim riječima, desetine logora u kojima su ubijani civili bošnjačke nacionalnosti, preko 700 masovnih grobnica iz kojih se još uvijek vade tijela ubijene djece, djevojaka, mladića i staraca bošnjačke nacionalnosti, desetine hiljada silovanih Bošnjakinja, razoreni gradovi i porušene džamije jasno dokazuju ko je bio i kakve su bili planovi okupatora i agresora, a ko su bili branioci, heroji i oslobodioci.

“Dudaković, Nadarević, Mahmuljin, Vikić su bili i ostaju sinonimi časne i herojske odbrane BiH i njihova nevinost će sasvim sigurno biti dokazana. Zbog toga će imati punu i trajnu podršku svih koji vole BiH i neće biti dozvoljeno njihovo blaćenje i ponižavanje”, zaključio je Zvizdić.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.