Ćulum: Policija ništa ne prikriva u slučaju Dragičević

Vijesti 27. apr 201817:09 > 17:12
Facebook/Pravda za Davida

Direktor policije RS-a Darko Ćulim izjavio je danas da vjeruje da će se u potpunosti riješiti slučaj smrti 21-godišnjeg banjalučanina Davida Dragičevića, što traže i osobe koje se već više od mjesec dana okupljaju u centru Banje Luke.

Tvrdi i da policija ništa ne prikriva u ovom slučaju. 

“Istražni tim, zajedno s tužiocem, radi na ovom predmetu. Provodi se intenzivna istraga i svaki dan se preduzimaju operativno-taktičke, istražne mjere i radnje po ovom predmetu”, rekao je Ćulum novinarima u Zvorniku.

Dodao je da istragu vodi tužilac.

Na zahtjev poslanika opozicije za 10. maj najavljena je i posebna sjednica entitetskog parlamenta o stanju bezbjednosti u Banjoj Luci i Republici Srpskoj – ”Pravda za Davida – Pravda za Sve”.

Zasjedanju će prisustvovati, kako je najavio, i entitetski predsjednik Milorad Dodik, koji je istakao da nema razloga da bilo ko u RS bježi od bilo koje teme.

Dodik je u izjavi novinarima u Banjoj Luci kazao i da je od početka tražio da se utvrde činjenice te da podržava rad institucija i traži od tužilaštva i policije, ako je potrebno, da iznova preispitaju taj slučaj i da izađu s jasnim podacima o čemu je riječ.

Protiv onih pojedinaca za koje se, kako je rekao, eventualno utvrdi da nisu uradili sve, preduzet će se mjere odgovornosti.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.