Crnalić, Kojić, Diklić, Pavlović i Varatanović u Danu uživo

Vijesti 30. apr 201810:22 > 10:26
N1

I danas, posljednjeg dana mjeseca travnja, družimo se u emisiji "Dan uživo" od 16:30 do 19 sati.

U Tuzli i Bihaću danas mitinzi podrške Atifu Dudakoviću, umirovljenom generalu Armije RBiH koji je jučer zajedno sa još 12 osoba pušten da se brani sa slobode nakon što je Sud Bosne i Hercegovine odbio prijedlog Tužiteljstva BiH za određivanja mjere pritvora. Naši gosti su odvjetnik Atifa Dudakovića – Asim Crnalić , a donosimo i reakcije iz RS-a. U Banjaluci nas čeka Milorad Kojić, iz Centra za istraživaje ratnih zločina Republike Srpske.

Otrov iz rijeke Spreče stigao je do rijeke Bosne i ide prema Savi. Hoće li napraviti problem širem stanovništvu u BiH i Republike Hrvatske? Sigurno je da se radi o ekološkoj katastrofi s kakvom se BiH dosad nije susretala. Uživo pratimo situaciju na terenu.

S toplijim vremenom povećava se opasnost od požara – signal je to vatrogascima da moraju biti u punoj pripravnosti. Nakon prošlogodišnjih velikih požara koji su harali Hercegovinom kada su u više navrata bila ugrožena kućanstva, provjeravamo da li se spremnije ulazi u nadolazeću požarnu sezonu. Za Dan uživo govori Pero Pavlović iz Stožera civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Iz štampe su izasli sabrani intervjui i kolumne koje su u protekle četiri godine objavili na portalu Agencije Patrija. Knjigu će kažu iz ove agencije dostaviti, besplatno, svim funkcionerima izvršne i zakonodavne vlasti u BiH. ” Nadamo se da ćemo im pomoći da shvate u kakvom društvu živimo i da se moraju početi ponašati odgovornije prema svim građanima ove zemlje.”, navode u prezetnaciji knjige. S nama danas novinarka ovog portala Amra Varatanović.

Završavaju prijave za ovodgodišnji Internacionalni festival srednjoškolskog teatra Juventafest. Direktorica festivala Jasna Diklić – heroina bh.glumišta danas govori za N1.

Uoči Prazniak rada provjeravamo i stanje na putevima, donosimo aktualnu vremensku prognozu , kao i najvžanije vijesti i zanimljivosti sa svjetskih agencija.

Kroz Dan uživo vodi vas Zvonko Komšić.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.