Zorica Bukinac, Bakir Nakaš i Almir Kapić gosti Novog dana

Vijesti 30. apr 201813:04 > 16:52
N1

Prvi maj se kao međunarodni praznik rada obilježava od 1890. godine kao sjećanje na radnike koji su se krajem 19 vijeka izborili za 8 sati rada, 8 sati sna i 8 sati prava na vlastiti život.

Povodom Prvog Maja – uživo smo u Sarajevu, Mostaru, Banjaluci, Tuzli, Zagrebu, Beogradu.

O saradnji BiH i Slovenije danas za Novi dan govori ambasadorica Slovenije u BiH Zorica Bukinac.

Na današnji dan 1895. godine Sarajevom je krenuo kružiti prvi električni tramvaj koji je zamijenio dotadašnji tramvaj na konjsku vuču. Isti dan, iste godine zvanično je puštena električna rasvjeta u Sarajevu. Drugog maja odigran je prvi poslijeratni sarajevski derbi, izgorjela je zgrada glavne pošte, osujećen napad na Predsjedništvo BiH. Danas je praznik rada. O životu u BiH danas razgovaramo sa dr. Bakirom Nakašem.

Predstavnik Bosne i Hercegovine na svjetskom jiu jitsu takmičenju u Abu Dhabiju Almir Kapić postao je prvak svijeta u open diviziji, te viceprvak u “ultra heavy weight” diviziji. Takmičenje je održano u sklopu svjetskog Abu Dhabi profesionalnog šampionata u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Almir Kapić danas je gost Novog dana.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.