Borci o Dudakoviću: Jedan je Bog, on je drugi

Vijesti 30. apr 201813:20 > 13:28
N1

Veliki broj građana odazvao se skupu podrške Atifu Dudakoviću, generalu i oficirima Petog korpusa Armije RBiH. Njegovi saborci poručuju da je Dudaković heroj i da je nevin.

“Šaljemo poruku da je naš general sto posto nevin. Ovo pokazuje da su njegovi borci uz njega – kako su bili u ratu, tako su i danas. Smatramo da je ovo montirani proces protiv Atifa Dudakovića. Koristim ovu priliku da se okane belaja i puste na miru našeg generala i naše saborce”, rekao je jedan od bivših boraca Armije RBiH.

Bekir Gorec, također nekadašnji borac, poručuje da “oni nisu zločinci. Mi smo se branili. Pustili su ih i da ih više ne diraju. Da je trebalo da dođu, oni bi došli bez SIPA-e. On je general Bihaću, cijeloj Krajini. On je Bog. Ne, jedan je Bog, on je drugi”.

Neki od njih su ukazali i na nepravdu koja se čini prema boračkoj populaciji.

“Došli smo danas da podržimo našeg generala koji je čist ko suza. Mi danas nevinom generalu moramo dati podršku. Svi su naši generali heroji. Dosta je nepravde poslije rata prema našim generalima i prema nama ratnim vojnim invalidima, demobilisanim borcima”, kazao je jedan od bivših pripadnika A RBiH.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.