Govedarica: Odluka suda BiH sramna i ponižavajuća

Vijesti 30. apr 201816:29 > 16:39
Anadolija

Vukot Govedarica, predsjednik SDS-a smatra da je odluka Suda BiH da na slobodu pusti Atifa Durakovića, generala Petog korpusa A RBiH "sramna i ponižavajuća". Za Govedaricu je to "još jedan dokaz da je u pojedinim ustanovama u BiH politika jača od prava i pravde"

“Za srpske žrtve niko nije odgovarao. One za Sud BiH ne postoje. Sud BiH je odbio prijedlog Tužilaštva BiH i time poslao jasnu poruku svima koji su se nadali da će pravo i pravda konačno zamijeniti političke interese”, kazao je Govedarica.

Predsjednik SDS-a je naglasio da je “Dudaković odgovoran za masovne zločine – za ubijanje nedužnih civila i uništavanje srpske imovine”.

“Dudaković je bez sumnje kriv i on će nekada i nekome odgovarati, ali kada će i kome odgovarati Sud BiH koje se tako lako igra sa srpskim žrtvama. Nadamo se da će Sud BiH u daljem postupku, na temelju prava, a ne na osnovu političkih instrukcija, ustanoviti šta je u ratu Atif Dudaković radio sa srpskim, ali i sa bošnjačkim zarobljenicima”, poručio je Govedariica.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.