Kopić: Nije vrijeme za slavlje, nego za revoluciju

Vijesti 01. maj 201809:28 > 09:32
N1

"Nije vrijeme za slavlje", poručio je za N1 predsjednik Sindikata solidarnosti iz Tuzle, Sakib Kopić.

Sindikat solidarnosti se godinama okuplja ispred zgrade Vlade u Tuzli za Prvi maj. Tako je i ove godine, radnici će se okupiti danas, održaće se govori i poslati razne poruke

Organizujemo tradicionalni prvomajski uranak. Želimo poručiti da nije vrijeme za slavlje, vidimo šta se dešava u državi. Naš narod je inertan, čeka da mu neko na tacni donese neka rješenja da se izbore za njihova prava. Vidjeli ste 2014. godine kada je policija brutalno pretukla mladiće. Sazrelo je vrijeme za bunu, revoluciju. Pogledajte situaciju, bježe nam ljudi iz zemlje, ali narod se nečega plaši. Ja ne znam čega, šta više ima izgubiti“, kazao je za N1 Sakib Kopić, predsjednik Sindikata solidarnosti Tuzla.

Dodao je da su radnici danas robovi, te da su ih u taj položaj doveli drugi sindikati.

Danas su radnici robovi, u taj položaj su dovedeni izdajom sindikata. Taj sindikat je postao privatni sidnikat Bajramovića i Šatorovića, oni su doveli radnike u ovaj robovlasnički pložaj. Izdali su radničku klasu, privatizirali su sindikat“.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.