Turisti iznenađeni načinom obilježavanja 1. maja u BiH

Vijesti 01. maj 201814:02 > 14:04
Anadolija

Dok se 1. maj, Međunarodni praznik rada, širom svijeta obilježava radničkim protestima, stanovnici Bosne i Hercegovine odlučili su se za opušteniju verziju i organiziranje izleta.

Ekipa Anadolije na olimpijskoj planini Trebević zabilježila je brojne Sarajlije, ali i turiste iz drugih dijelova BiH, regije i šire. Mnogi od njih uživali su u šetnji i vremenu s porodicom i prijateljima, kao i pogledu na glavni grad Bosne i Hercegovine.

Mnogi od posjetilaca na planinu došli su nedavno otvorenom Trebevićkom žičarom.

Slobodno vrijeme i dani odmora bili su prilika i za posjetioce iz Mostara da dođu i uživaju u ljepotama Trebevića. Među njima je i Fahra Šarkić, koja je kazala kako je u posjeti porodici u Sarajevu i da u gradu boravi nekoliko dana. Oduševljena je Trebevićem, na kojem je imala priliku uživati s porodicom.

Slično mišljenje imaju i posjetioci iz Austrije, koji su kazali kako uživaju u Sarajevu. Podsjetili su da se u Austriji organiziraju protesti iako radnici imaju dobre sindikate i mnogo bolje uslove rada nego radnici u BiH.

“Ali, uvijek može bolje”, kazao je Matthias Georg.

Iznenađeni su načinom obilježavanja 1. maja u Bosni i Hercegovini, s obzirom na ekonomsku situaciju u zemlji. Ipak, oduševljeni pogledom na Sarajevo i olimpijskom planinom Trebević, jasno im je zašto se danas veliki broj ljudi odlučio za izlete. Štaviše, dodaju kako bi i sami, kada bi imali priliku uživati u zelenilu i prirodnim ljepotama kakve imaju Sarajevo i BiH, odlučili se za izlet umjesto za proteste.

Prvomajski praznici za mnoge stanovnike Sarajeva su prilika za bavljenje sportom, provođenje slobodnog vremena s porodicom i prijateljima, daleko od gradske vreve, na izletištima i okolnim planinama po kojima je grad nadaleko poznat.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija