Novi dan: Gosti su Komšić, Skelić…

Vijesti 03. maj 201815:08 > 15:12
N1

Dan nakon pregovora o izmjenama Izbornog zakona BiH, aktualnoj političkoj situaciji, odnosima u regiji, EU i NATO integracijama BiH, izborima te drugim aktualnim temama za N1 govori predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić.

S toplijim vremenom povećava se opasnost od požara. Signal je to vatrogascima da moraju biti u punoj pripravnosti. Provjerili smo da li se spremnije ulazi u nadolazeću požarnu sezonu.

Ljudima koji su na vlasti ne odgovara raspad BiH, nego da ostane ovakvo stanje, kaže neovisni kandidat za člana Predsjedništva BiH . On je Dženan Skelić, univerzitetski profesor koji jutros komentira naslovnice dnevnih novina te druge aktualne teme.

Građanima Europke unije, za koje se sumnja da su počinitelji ratnih zločina, može se uskratiti pravo nastanjivanja u nekoj drugoj zemlji Unije, odlučio je Europski sud pravde. Šta je bio povod? Otkriva novinar bh.redakcije DW Mehmed Smajić, uživo smo u Bonu.

Osvrnućemo se i na godišnjicu smrti Josipa Broza Tita.

Požari, poplave i druge elementarne nepogode – sve su to poslovi koje obavljaju vatrogasci, žrtvujući svoje, a spašavaju tuđe živote i tuđu imovinu. Zanimanje vatrogasca je izuzetno opasan i human posao, a svima njima u čast 4. svibanj proglašen je Međunarodnim danom vatrogasaca. Upravo o vatrogascima jutros govrimo u Novom danu.

Svoj praznik, 2.svibanj – sarajevska Općina Centar svake godine obilježava njegujući uspomenu na obranu grada Sarajeva , uz brojne manifestacije koje traju od 2. do 9. svibnja. Jedn od tih manifestacija odviće se sutra u Galeriji Collegium artisticum, a riječ je o izložbi “Modra rijeka, modro more”. S nama ovoga jutra umjetnička direktorica postavke Amra Zulfikarpašić te Sanja Medica, konsultantica na projektu.

Zvonko Komšić s vama je i ovoga jutra.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.