Upozorenje advokata Dudakovića organizatorima skupova

Vijesti 04. maj 201817:25 > 17:26
N1

Nakon Bihaća, Tuzle, Mostara, Zenice i Ključa, skup podrške Atifu Dudakoviću i ostalima i u Sarajevu.

Drugi grad. Drugi ljudi. Isti povod. Iste i poruke. “Podrška Dudakoviću, u Sarajevu, znači nepristajanje na falsifikovanje historijskih činjenica”, poručuje organizator:

“Sarajevo nikada neće pristati na izjednačavanje istine, pardon, krivice, i falsifikaciju historijskih činjenica. Istinu o srpskom genocidu nad bošnjačkim narodom i agresiju na RBiH”, kaže Samir Petrović, bivši pripadnik Armine RBiH i organizator skupa.

Podrušku skupu dali su “Antidayton pokret” i “Bošnjački pokret”.

“Dajemo podršku tim ljudima. Ne želimo ulaziti u proces. Želimo dati podršku krivooptuženim. Protiv smo stavljanja jednakosti između žrtve i agresora”, poručuje Nihad Aličković, osnivač “Antidayton pokreta”.

Uoči skupa organizator je rekao da očekuje nekoliko stotina građana. Sa turistima, znatiželjnim građanima i novinarima dalo se prebrojati manje od dvije stotine. Na skupu i ministar za boračka pitanja KS.

“Neka advokati i sudovi rade svoj posao. Mi, pripadnici Armije, patrioti zemlje, na ovakav način, institucionalni način, da pomognemo advokatske timove. Želimo da kažemo da je pravedna armija, policija, generali, komandanti i časna armija omogućila da svi budemo u slobodnoj i nezavisnoj BiH”, ističe Muharem Fišo, Ministar za boračka pitanja KS.

Više u prilogu Aide Hadžimusić.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.