Atif Dudaković na pretragama u KCUS-u

Vijesti 05. maj 201811:15 > 12:56
N1

Bivši komadant Petog korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine Atif Dudaković boravi na medicinskim pretragama u prostorijama Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, potvrđeno je N1 iz njegovog advokatskog tima.

”Jučer je bio cijeli dan na pretragama, pretrage još nisu završene i nije poznato kakvo je njegovo stanje”, potvrđeno je za N1.

Podsjećamo pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH uhapsili su krajem aprila 13 nekadašnjih pripadnika Petog korpusa Armije RBiH, na čelu sa Dudakovićem.

Uhapšenima je na teret stavljen zločin protiv čovječnosti, a Dudakoviću i ratni zločina nad civilma. Period za koji se sumnjiče odnosi se na 1994. i 1995. godinu.

Sud Bosne i Hercegovine je, potom, odbio prijedlog Tužilaštva BiH za određivanje mjere pritvora za svih 13 osumnjičenih za ratni zločin u predmetu Dudaković i drugi.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.